The Hurricane Heist – un film apocaliptic pe marile ecrane

Filmul „The Hurricane Heist” a debutat in Romania pe 9 martie 2018. Denumirea filmului in romana este „Cod rosu de jaf”, iar pelicula prezinta o combinatie foarte buna intre genul heist si filmele tipice care prezinta dezastre. Datorita reclamei intense, filmul a inregistrat deja foarte multe vizualizari pe site-urile de streaming online, la nivel mondial, si a atras aprecierea publicului.

Regizorul Rob Cohen reuseste sa puna in scena un film cu o actiune captivanta si interesanta. Reusita acestui film se bazeaza foarte mult pe tensiunea continua, iar atentia se muta de la urgan, la banda de spargatori si la cei trei viteji care vor sa le tina piept. Combinand doua genuri diferite: heist si disaster, filmul va pune fata in fata doi raufacatori care vor deveni asasini, si uraganul care devine un personaj in sine si care ii loveste.

Distributia de exceptie ii prezinta pe actorii Tobby Kebell si Ralph Ineson, in rolurile principale. Acestia au reusit sa se identifice perfect cu personajele si cu rolul lor in acest film, conturand caractere puternice si amplificand cu maiestrie scenele. Din fericire, personajele principale creaza diversitate, pentru ca nu se identifica cu salvatorii in uniforma si cu musculatura bine definita. 

Meteorologul – personaj care ar putea fi destul de comun, fiind o persoana care sta cel mai mult in birou -, fratele sau care a fost puscas marin si a devenit liber profesionist si agentul guvernamental care isi infraneaza tendinta de a colabora cu spargatorii si vrea sa isi faca treaba pana la final, sunt cei trei care vor face tot posibilul ca lucrurile sa se termine cu bine. 

Fiecare dintre aceste trei personaje are o poveste din trecut care ii determina sa fie personajele pozitive. Cei doi frati si-au vazut tatal ucis de tornada, pe cand agentul guvernamental ascunde o poveste personala.

Actiunea incepe pe coasta Alabamei, un loc in care urmeaza sa se intalneasca doua forte uriase: un uragan si banii. Totul se petrece in 1992. Destinul face ca Bruce, un vanator de uragane, sa moara, lasandu-si cei doi copii, Will si Breeze, singuri. Peste 25 de ani, Will, meteorolog in slujba guvernului, vaneaza uraganul Timmy, cel care a devenit faimos, fiind cel mai puternic din istoria SUA. Timmy se indreapta spre Alabama. Locanicii sunt evacuati,  iar oficialii incearca sa ajunge sa distruga 600 milioane de dolari inainte de venirea dezastrului. Din nefericire, nu doar ei sunt interesati de banii acestia.

Actiunea prezinta scene apocaliptice si un jaf care are loc la sfarsitul lumii. Producatorii s-au documentat foarte bine si au invatat tot ce trebuia sa stie despre furtuni, iar scena finala are loc in ochiul furtunii, in cea mai frumoasa parte a uraganului.

Reusita acestui film este intretinuta de tensiunea continua. Atentia publicului se misca de la uragan, la echipa de spargatori si la cei trei care incearca sa le faca fata cu succes amandurora. Oare vor invinge eroii, dusmanii clasici din filmele de actiune? Oare vor putea face fata uraganului? Acestea sunt intrebari la care cei interesati vor afla raspunsul vizionand filmul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *