Ready Player One – o distractie la superlativ

Lansat in Romania pe 30 martie 2018, „Ready Player One” este bazat pe romanul cu acelasi nume, scris de Ernest Cline. Primele cinci filme din aceasta serie sunt foarte apreciate de public. Desi abia a aparut in Romania, se pare ca inregistreaza un numar considerabil de vizionari pe site-urile de streaming online si in cinematografe.

Faimosul regizor Steven Spielberg s-a intrecut din nou pe sine in aceasta productie superba. Publicatiile si criticii din domeniu considera ca acest film este cel mai important destinat placerii publicului realizat de catre regizor. Sunt foarte frecvente secventele nostalgice referitoare la anii `80.

Scenariul este realizat cu maiestrie de Ernest Cline si Zak Penn, iar distribuitia este de exceptie, prezentandu-i in rolurile principale pe T. J. Miller, Simon Pegg, Olivia Coole si Hannah John-Kamen. Fiecare actor si-a inteles perfect rolul, iar personajele sunt naturale si autentice, asa cum ne-au obisnuit toate filmele lui Steven Spielberg.

In anul 2045 oamenii traiesc in haos si lumea este pe cale sa se distruga, cu toate acestea s-a gasit un refugiu in OASIS, universul online bazat pe o realitate virtuala si creat de excentricul James Jallidau. 

Un adolescent care locuieste in parcul cu rulote, numit Wade Atts, isi petrece o foarte mare parte din timp cu castile pe cap in acest univers virtual, care se prezinta ca un parc de distractii realizat la nivel suprarealist. Dupa ce moare, Halliday lasa prin testament toata averea sa primei persoane, indiferent cine va fi aceasta, care va putea gasi ouale de Paste ascunse in Oasis. De aici incepe o mare competitie in toata lumea. Tanarul Wade Watts intra in cursa fantastica si ajunge unul din cei mai cautati utilizatori, reusind sa gaseasca primul indiciu si gasind o prima cheie spre averea lui Halliday. 

Criticii sustin ca „Reafy Player One” este un spectacol pentru tehnolgie. Este unul dintre cele mai interesante filme dintre cele care ii apartin lui Steven Spielberg, fiind captivant si avand o serie de efecte speciale care impresioneaza. S-a tras concluzia ca marele regizor a urmarit foarte multe filme similare si s-a decis sa le depaseasca, pentru ca rezultatul este un veritabil spectacol SF si o calatorie plina de nostalgie totodata.

Filmul este realizat intr-o realitate virtuala in care nimeni nu poate deduce ce urmeaza sa se intample, chiar daca pot trece chiar si 30 de secunde in care sa nu se intample nimic. Actiunea se desfasoara aproape continuu timp de doua ore. Intreg filmul are influente pop, iar principala sursa de inspiratie sunt jocurile pe calculator, nu doar ca si poveste ci ca forta motivationala. Chiar daca pare, actiunea nu permite subtilitati si nuantarea personajelor, fiind cert care este un film care va tine fanii lipiti pe scaune.

„Ready Player One” este o capodopera marca Steven Spielberg, un regizor care si-a obisnuit publicul cu cele mai bune productii cinematografice. Cei care au avut ocazia sa vada acest film il recomanda ca fiind unul dintre cele mai bune filme ale anului 2018. Se pare ca pelicula a prins foarte bine la generatia tanara, obisnuita cu tehnologia si jocurile pe calculator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *