Fifty Shades Freed – cel mai asteptat film

„Fifty Shades Freed” a fost lansat in premiera pe 9 Februarie in 2018, moment in care a aparut in cinematografele din Romania, dupa o lunga asteptare. Inca din momentul lansarii, pelicula indragita la nivel mondial a inregistrat un numar urias de vizualizari, atat in cinematografe, cat si pe site-urile de filme online.

Regizorul James Foley si-a asumat punerea in scena a Best Seller-ului „Fify Shades of Grey” si si-a indeplinit misiunea cu succes. Criticii de film si-au manifestat inca de la inceput optiniile pozitive pentru aceasta productie. Urmand cartea cu acelasi nume, filmul materializeaza actiunea cu un succes uimitor. In ultimul film al seriei, regizorul reuseste sa creeze tensiunea sexuala, atractia si dorinta, insa nudul lipseste si da senzatia de simulacru.

Filmul „Cincizeci de umbre descatusate” a avut cel mai bun debut dintre toate filmele aparute in 2018. Cu incasari uriase, productia  este situata pe primul loc, comparativ cu celelalte doua filme din aceasta serie.

Distributia este una de exceptie, prezentand, din nou, actorii cu care fanii s-au obisnuit deja si pe care abia asteptau sa ii revada. Dakota Johnson si Jamie Dorman interpreteaza cele doua personaje principale si, spre deosebire de filmele anterioare, Dorman este mai dezinvolt si intra in pielea personajului sau.

Scenele de dragoste privite la televizor pot sa devina plictisitoare si unii critici au considerat ca in cele trei pelicule ale seriei, realizatorii nu au dovedit creativitate in investigarea comportamentului personajelor. 

Actiunea se bazeaza pe mai multe scene de sex si contureaza mult mai bine ideea cartilor. Atuul productiei este elementul ludic in scenele de dragoste. Regizorul se dovedeste din nou pasionat de intimitatea personajului si creaza o serie de cadre lipsite de erotism. Zona de thriller a povestii nu este foarte bine exploatata, insa complotul este tratat bine si devine credibil. 

Povestea filmului va incepe cu nunta personajelor principale si luna lor de miere intr-un peisaj paradisiac. Totul este brusc intrerupt de incidentul din Seattle, in compania lui Grey. Cei doi se intorc in oras si cunosc razbunarea personakului Jack Hyde, un fost director de la editura in care a lucrat Anastasia. De aici incepe aventura. 

Criticii considera ca, in mare parte, elementele mai putin pozitive ale acestui film sunt cauzate de lipsa talentului literar al scriitoarei E.L James care nu are un stil definit si nici expresivitate. Din acest motiv se pare ca la nivel de scenariu s-a creat platitudine si au aparut foarte multe clisee.

Pentru fanii seriei „Fifty Shades”, indiferent de parerile criticilor, acest film este perfect la fel cum este si cartea. Fiecare recenzie este realizata prin simpatie globala fata de serie, prin urmare privirile sunt mai putin critice. In final „Fifty Shades” este apreciat doar de cei pasionati de tot ce este in trend si de fanii acestei serii, insa pentru spectatorii care nu au citit cartile, filmul poate fi plictisitor. 

Incasarile si numarul de specatori din cinematografe dovedesc ca regizorul si-a atins din nou scopul, multumindu-si pe deplin fanii, iar asta este tot ceea ce conteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *